HPV Tip 16 ve 18 Mutlaka Kansere Yol Açar Mı?

HPV tip 16 ve 18 mutlaka kansere yol açar mı? Hayır. HPV ile enfekte kişilerin büyük çoğunluğunda bağışıklık sistemi sayesinde ortalama 2 yıl içerisinde virüs vücuttan temizlenmektedir. Küçük bir grupta virüs kalıcı olur. Bu hasta grubu kanser gelişimi açısından risk altındadır. Ancak, yakın takip ve kontroller sayesinde ortaya çıkan kanserler erken dönemde tanınabilmekte tamamen temizlenebilmektedir.

 

HPV

HPV, cinsel yolla bulaşan ve oldukça yaygın görülen bir virüstür. HPV enfeksiyonu pek çok genç kadın ve erkeğin kabusu olmakta, yaşamlarını altüst etmektedir. Oysaki HPV doğru takip ve tedavi ile kontrol altına alınabilen, bilinçli olunduğunda korunması mümkün olan bir hastalıktır. HPV ve genital siğil sorununuz var ise mutlaka yakınınızdaki bir uzmandan yardım alınız. Uygun tedavi, yakın takip, deneyim ve doktor hasta uyumu ile HPV‘ye bağlı genital siğiller başarılı bir şekilde ortadan kaldırılabilir.

 

Genital Siğil Nedir?

Genital siğiller Human Papilloma Viruslerin (HPV) yol açtığı, genellikle genital bölgelerde oluşan yüzeyden hafif kabarık, kimi zaman karnabahar şeklinde tarif edilen, cilt renginde ya da koyu renkli olabilen lezyonlardır. Genital kondülom, Conduloma acumunata adları ile de bilinirler. Genital siğiller, günümüzde tüm dünyada en sık görülen cinsel yolla bulaşan hastalık olarak kabul edilmektedirler. Genital siğiller hem kadın hem de erkeklerde oluşabilirler. Erkeklerde sıklıkla penis cildi, skrotum, kasık bölgesi ya da anüs çevresinde; kadınlarda ise vulva, vajina duvarı, kasık bölgesi ya da anüs çevresinde görülebilirler.