Genital Siğillerin Tekrarlaması Nasıl Önlenir?

Genital siğil sıklıkla tekrarlayabilen bir hastalıktır. Aslında uygun bir tedavi uygulandı ise çoğu kez yeni çıkan siğiller eski siğillerin yerinde değil başka cilt bölgelerinden çıkarlar. Siğillerin kanatılmasından kaçınmak gereklidir. Çünkü kanayan siğiller etrafa çok fazla virüs yayarlar ve bu da başka cilt bölgelerine bulaşmasına neden olabilir. Virüs genellikle tahriş olmuş cilt bölgelerinden bulaşır. Bu nedenle gential bölgenin temizliğinde jilet, ağda, epilasyon ve tüy dökücü krem kullanımından kaçınılmalıdır. En uygun yöntem, kılların bu iş için geliştirilmiş makineler yardımı ile tahriş edilmeden kesilmesidir.

Ayrıca her çıkan yeni siğil vakit kaybetmeden tedavi edilmeli, başka bir alana bula riski azaltılmalıdır. Bunlar dışında siğil tekrarlamasının önlenmesinde vücudun savunma mekanizmalarının büyük önemi vardır. İmmün sistemi güçlü tutmak için sigara tüketiminden kaçınılmalı, immün sistemi güçlendirici ilaçlar, vitaminler ve gıda takviyeleri kullanılmalıdır.

 

HPV

HPV, cinsel yolla bulaşan ve oldukça yaygın görülen bir virüstür. HPV enfeksiyonu pek çok genç kadın ve erkeğin kabusu olmakta, yaşamlarını altüst etmektedir. Oysaki HPV doğru takip ve tedavi ile kontrol altına alınabilen, bilinçli olunduğunda korunması mümkün olan bir hastalıktır. HPV ve genital siğil sorununuz var ise mutlaka yakınınızdaki bir uzmandan yardım alınız. Uygun tedavi, yakın takip, deneyim ve doktor hasta uyumu ile HPV‘ye bağlı genital siğiller başarılı bir şekilde ortadan kaldırılabilir.

 

Genital Siğil Nedir?

Genital siğiller Human Papilloma Viruslerin (HPV) yol açtığı, genellikle genital bölgelerde oluşan yüzeyden hafif kabarık, kimi zaman karnabahar şeklinde tarif edilen, cilt renginde ya da koyu renkli olabilen lezyonlardır. Genital kondülom, Conduloma acumunata adları ile de bilinirler. Genital siğiller, günümüzde tüm dünyada en sık görülen cinsel yolla bulaşan hastalık olarak kabul edilmektedirler. Genital siğiller hem kadın hem de erkeklerde oluşabilirler. Erkeklerde sıklıkla penis cildi, skrotum, kasık bölgesi ya da anüs çevresinde; kadınlarda ise vulva, vajina duvarı, kasık bölgesi ya da anüs çevresinde görülebilirler.